I Love You So

Popdalszövegek magyarra fordítva. Vagy átköltve.

Friss topikok

  • Holnap Kapitány: @mafi mushkila: most, iksz év után újra meghallgatva Dylant, nagyon érdekesnek találom az előadását. (2023.05.07. 11:00) Hajnali eső
  • Holnap Kapitány: @Webex fan: köszi, javítottam. (2023.03.07. 08:48) Kerüld az árnyat
  • Holnap Kapitány: @Terézágyú: tartok tőle, hogy valamilyen furcsa ál-akadémizmus jegyében elrugaszkodsz a gyakorlat... (2022.10.08. 10:59) Canterbury mesék - általános előbeszéd (részlet)
  • mafi mushkila: Kollab! :) (2022.07.09. 10:29) Érted dobog
  • mafi mushkila: Erre én is kíváncsi vagyok, amikor majd meglesz az időgépem, elmegyek megkérdezni :) Akkor csak a... (2021.08.27. 13:03) Mentőkocsi blues

Címkék

My CV

2018.01.03. 09:10 Holnap Kapitány

Amikor tavaly januárban egy angolra fordított Fonográf-dallal indítottam az új évet, még fogalmam sem volt róla, hogy minden idők egyik legkiválóbb magyar zenekara hamarosan újra színpadra áll. Pedig közeledik az időpont: a fellépés idén február 16-án lesz Budapesten. Ez az egyetlen koncert gyakorlatilag már telt házas, ám több, konkrétan meghirdetett vidéki előadás, amire már jegyeket is árultak, sajnos végül elmarad. Ezt kizárólag a rossz menedzsment számlájára írhatjuk, ami harminc éve oly jellemző a Fonográf zenei örökségének kezelésében.

A Fonográf a maga idejében (1974 és 1984 között) az egyik legnépszerűbb együttesnek számított, és folyamatosan kiváló kritikai elismerésben részesült. Mára azonban, különböző okokból (melyek közül elsődleges Szörényi Levente hosszú ideig tartó elutasítása életművének ezzel a szakaszával kapcsolatban) a produkciójuk nagy része szinte feledésbe merült, ami pedig fennmaradt, azt teljes félreértés övezi. Ezért is gondoltam, hogy a koncert apropóján érdemes elővenni néhány nótát itt a blogon is. Ezek a magyar dalok angolra fordított változatai lesznek.

Szörényi Levente-Bródy János: Életrajz című nótája formálisan még nem a Fonográf dala, hiszen Levente szólólemezén (az első ilyenként kiadott magyar popprodukción) jelent meg 1973-ban. Gyakorlatilag azonban az éppen hivatalos megalakulása előtt álló zenekar játszik rajta, a hard rock stílus saját arculatukra formált változatában, amelynek az elektronikus hangszerek mellett az akusztikus gitárok és a hatalmas vokális előadás is szerves része. A dal valóban önéletrajzi ihletésű, és az sem véletlen, hogy a szerzők és zenésztársaik pályájának sorsfordító évében, sorsfordító albumán látott napvilágot. Kulcssorát, mi szerint "előttem áll a múltam", Bródy gyakran idézte a későbbiekben, amikor az Illés zenekar fiatalkori öröksége újra meg újra megkerülhetetlennek bizonyult művészi pályáján.

 
My CV

I didn't have a say
As I got on the way
Birth is a point of no return
I cried for brighter days
Collected yesterdays
Taking chances at every turn

Words came late to me
But I could plainly see
Food for thought was hard to find
I was tough to coach
Then cleaned up my approach
Leaving recklessness behind

  Oh, I can see now
  See now through the haze
  See what life's all about
  If I'm not mistaken

  Oh, I can see now
  See now through the haze
  See what life's all about
  If I'm not mistaken
  My CV's no fairy tale

Girls gave me a chase
And I was quite amazed
But then it never quite worked out
School was tough to learn
I had no time to burn
Wanted out and about

I walked a line or two
Then came right up to you
All grown up and fit to play
I made the Who Is Who
Now I want to start anew
Lead me in if there's a way

  Oh, I can see now
  See now through the haze
  See what life's all about
  If I'm not mistaken

  Oh, I can see now
  See now through the haze
  See what life's all about
  If I'm not mistaken
  My CV's no fairy tale

Magyar szöveg.

Eleddig utolsó nyilvános előadás, 2010.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveyouso.blog.hu/api/trackback/id/tr2513544943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása