I Love You So

Popdalszövegek magyarra fordítva. Vagy átköltve.

Friss topikok

  • Holnap Kapitány: @mafi mushkila: most, iksz év után újra meghallgatva Dylant, nagyon érdekesnek találom az előadását. (2023.05.07. 11:00) Hajnali eső
  • Holnap Kapitány: @Webex fan: köszi, javítottam. (2023.03.07. 08:48) Kerüld az árnyat
  • Holnap Kapitány: @Terézágyú: tartok tőle, hogy valamilyen furcsa ál-akadémizmus jegyében elrugaszkodsz a gyakorlat... (2022.10.08. 10:59) Canterbury mesék - általános előbeszéd (részlet)
  • mafi mushkila: Kollab! :) (2022.07.09. 10:29) Érted dobog
  • mafi mushkila: Erre én is kíváncsi vagyok, amikor majd meglesz az időgépem, elmegyek megkérdezni :) Akkor csak a... (2021.08.27. 13:03) Mentőkocsi blues

Címkék

Sótlan könnyek

2013.02.01. 19:10 Holnap Kapitány

Lennon-McCartney: For No One.

"Nyirkos köd üli meg a tájat, haloványak a színek, havas eső esik. Reggelre megfagy a latyak, vastag ruhák alatt fáznak az emberek. Fáradt szempárok, zárkózott tekintetek, bezárult világok. Bent pókháló, az ablakon jégvirág.

Ott marad az ember egyedül a fakuló fényképeivel, már csak ritkán sajdulnak fel a sebhelyek. De így sem könnyű szembenézni a hiánnyal, fel sem lehet mérni a veszteségeket. Ott marad a tépelődés: talán lehetett volna másképp, talán még lehetett volna változtatni, meg kellett volna változni, talán volt még egy utolsó utáni esély. De a mélyben már érlelődik a feloldódás: lehet, hogy mégis jobb így mindenkinek? Ami szép volt, örökre megmarad az emlékekben.

Szép álom volt csak? Marad helyette az álmos valóság, az olcsón megkapható élvezetek. Talán tényleg csak puszta biokémia az egész, a zsigerek tánca, a hormonok játéka. Mögötte pedig a zsákutcába fordult élet. Túl a csalódások során, miért kéne elhinni, hogy az új remény nem torkollik majd új csalódásba? Vagy csak a szürkülő nappalok, a hamar érkező esték sugallják a kilátástalanságot? A letompult álmokon túl mégis csak ott vár a napfény! El se hinné az ember..." (Hermann Zsolt)

A dalból áradó hideg kiábrándultság és a nyugtalanságot lebíró közöny mint ha szóról szóra tükrözné vissza a fenti sorokat. Egy teljes tél, két percben.


Sótlan könnyek

Magány van szobádban
Fejedben visszhangzik, hogyan dicsért a lány
Mikor még számítottál

Ma ment el, ma reggel
És a sok smink szép lassan elfedte az arcát
Te már nem számítottál

  És a két szürke szemből
  Vizet fakaszt az olvadás
  Sótlan könnyek
  Sosincs a végén folytatás

Na látod, belátod
Nehéz a felfogásod, jól hallottad, elmondta
Nem számítasz már

  És a két szürke szemből
  Vizet fakaszt az olvadás
  Sótlan könnyek
  Sosincs a végén folytatás

Bezárta az ajtót
Talán még utoljára megemlít a kávénál
Egy barátnőnek

Magány van szobádban
És már csak fejedben beszél hozzád a régi lány
Akire számítottál

  És a két szürke szemből
  Vizet fakaszt az olvadás
  Sótlan könnyek
  Sosincs a végén folytatás

Eredeti szöveg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveyouso.blog.hu/api/trackback/id/tr875057272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása