I Love You So

Popdalszövegek magyarra fordítva. Vagy átköltve.

Friss topikok

  • Holnap Kapitány: @mafi mushkila: most, iksz év után újra meghallgatva Dylant, nagyon érdekesnek találom az előadását. (2023.05.07. 11:00) Hajnali eső
  • Holnap Kapitány: @Webex fan: köszi, javítottam. (2023.03.07. 08:48) Kerüld az árnyat
  • Holnap Kapitány: @Terézágyú: tartok tőle, hogy valamilyen furcsa ál-akadémizmus jegyében elrugaszkodsz a gyakorlat... (2022.10.08. 10:59) Canterbury mesék - általános előbeszéd (részlet)
  • mafi mushkila: Kollab! :) (2022.07.09. 10:29) Érted dobog
  • mafi mushkila: Erre én is kíváncsi vagyok, amikor majd meglesz az időgépem, elmegyek megkérdezni :) Akkor csak a... (2021.08.27. 13:03) Mentőkocsi blues

Címkék

Földnővér

2012.10.25. 17:26 Holnap Kapitány

David Byrne-Brian Eno: My Big Nurse.

Byrne és Eno mindketten a rockzene legnagyobb hatású gondolkodói és alkotói közé tartoznak. Eno az ambient stílus és a generatív zene egyik feltalálója, David Bowie, a Depeche Mode, a Coldplay, Paul Simon és a U2 zenei producere (az ír zenekarnak hét albumán töltötte be ezt a feladatot), és mellesleg a Windows 95 nyitódallamát is ő szerezte. David Byrne-ről pedig talán mindent elmond a Time magazin címlapja. Azaz, hogy majdnem mindent: annyit érdemes még hozzátenni, hogy amikor leterítették előtte a bársonyszőnyeget, ő sosem volt hajlandó rálépni, és mindig az önkifejezés útján maradt.

Úttörő közös művük, a My Life In The Bush Of Ghosts ("Életem a szellemek bozótjában") 1979-ben jelent meg; hatása máig tart, gyakorlatilag új népzenét teremtett. Nem meglepő, hogy amikor 27 évvel később megint közösen kezdtek dolgozni, a várakozások az egekbe szöktek. Az új produkció, az Everything That Happens Will Happen Today ("Minden, ami megtörténik, ma fog megtörténni") végül valami egészen más lett, mint a korábbi. Ahogyan a dot Music kritikusa írta: "Eno és Byrne nagy csavarja éppen az optimizmus és remény, ami áttetszik az album minden percén. Együttműködésük eredménye ezúttal nem dönt le határokat, de aprólékosan kidolgozott munka, amit csakis azután lehetett felvenni, hogy az ember egyszer már megszegett minden szabályt."

David Byrne 2009 nyarán Budapesten, a Millenárison is bemutatta az albumot.

Földnővér

Ha a tó lánggal ég
Mert vágyból sosem elég
Ha az Úr becsengetett
Ha meghal, kit úgy szeretsz

Ha a télre a nyár tapos
Ha a botlik a kötéltáncos

Nem tudom, mi lenne meglepő

Ha feltámad a múlt
Ha mérgezett a kút
Ha a háború az úr
Ha az angyal félrekúr

Ha megfordul az út
Mert senki sem tanult

Bármi lesz is, nem lesz meglepő
  Tart a délután még, táncoljunk

Itt mindenki elfér
Ölel a Földnővér
És nincs kultúrfölény
Csak állat és növény

Fakadj, áradj, maradj
Szabad

És jöjjön bármi, nem lesz meglepő
  Tart a délután még, táncoljunk

Eredeti szöveg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveyouso.blog.hu/api/trackback/id/tr244869910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása