I Love You So

Popdalszövegek magyarra fordítva. Vagy átköltve.

Friss topikok

  • Holnap Kapitány: @mafi mushkila: most, iksz év után újra meghallgatva Dylant, nagyon érdekesnek találom az előadását. (2023.05.07. 11:00) Hajnali eső
  • Holnap Kapitány: @Webex fan: köszi, javítottam. (2023.03.07. 08:48) Kerüld az árnyat
  • Holnap Kapitány: @Terézágyú: tartok tőle, hogy valamilyen furcsa ál-akadémizmus jegyében elrugaszkodsz a gyakorlat... (2022.10.08. 10:59) Canterbury mesék - általános előbeszéd (részlet)
  • mafi mushkila: Kollab! :) (2022.07.09. 10:29) Érted dobog
  • mafi mushkila: Erre én is kíváncsi vagyok, amikor majd meglesz az időgépem, elmegyek megkérdezni :) Akkor csak a... (2021.08.27. 13:03) Mentőkocsi blues

Címkék

Most hol vagytok

2015.02.03. 15:38 Holnap Kapitány

Jelentem, megnéztem a Sráckort. Igazi slow burner: két és háromnegyed órán át képes bemutatni olyan látszólagos semmiségek végtelen sorát, amik a végére felejthetetlen utazássá állnak össze.

A történetmeséléssel való kísérletezésről szól a Life Is Strange című epizodikus videójáték is, aminek éppen most jelent meg az első része. Az interaktív kalandban a játékos döntéseket hoz, melyek súlyos következmények láncolatát vonják maguk után -- ugyanakkor vissza is lehet térni egy-egy korábbi döntési helyzethez, mert a főhős (egy első ránézésre teljesen hétköznapi amerikai tinédzserlány) valami csoda folytán rendelkezik az idő manipulálásának képességével.

Majd az év folyamán elválik, mit sikerül kihozni az elképzelésből, de az első benyomások kedvezőek. A választott zene szintén figyelemre méltó, a francia tervezők többek között a szintén francia Syd Matters-zel dolgoztak együtt. Syd Matters (leánykori nevén Jonathan Morali) 2005-ös dala instant hangulatot teremt, rögtön a cselekmény első perceiben.

 


Most hol vagytok

Most hol vagytok?
Hol vagytok most, amcsi lányok?
Úgy bánt, hogy túl messze jártok

Azt álmodom, amcsi lányok
Hogy minden nap véletek járok
A tengernél száguld a verdánk
És fényesen ragyog a nap ránk

Most hol vagytok
Filmekben szép amcsi lányok?
A szívetekbe sosem látok
Formás babák, amcsi lányok
Falatnyi színes ruhák

  Milyen nyerő egy ilyen barátnő

Sírnom kell, ha itthon jól körülnézek
Van itt egy lány, kinek sírni kell
Hiányzik néki egy fészek
Hol pasztellszínűek a fények
Hol patakként csördül a lényeg
Most fáradtan folynak a könnyek

  Csak máshol fúj a nagy szél, a vad szél

Eredeti szöveg.

Mini-doku a játék tervezéséről, fejlesztéséről és benne a muzsika szerepéről.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveyouso.blog.hu/api/trackback/id/tr377136781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingeborg · http://ingeborg.blog.hu 2015.02.05. 16:29:38

Nekem is bejött a Sráckor, megható volt.

(Egyébként nem ez az első eset, hogy a vásznon láthattunk felnőni egy kisfiút; Truffaut is csinált ilyet, az Antoine Doinel sorozattal. Persze azok a filmek egész más hangulatúak, mint a Sráckor.)
süti beállítások módosítása