I Love You So

Popdalszövegek magyarra fordítva. Vagy átköltve.

Friss topikok

  • Holnap Kapitány: @mafi mushkila: most, iksz év után újra meghallgatva Dylant, nagyon érdekesnek találom az előadását. (2023.05.07. 11:00) Hajnali eső
  • Holnap Kapitány: @Webex fan: köszi, javítottam. (2023.03.07. 08:48) Kerüld az árnyat
  • Holnap Kapitány: @Terézágyú: tartok tőle, hogy valamilyen furcsa ál-akadémizmus jegyében elrugaszkodsz a gyakorlat... (2022.10.08. 10:59) Canterbury mesék - általános előbeszéd (részlet)
  • mafi mushkila: Kollab! :) (2022.07.09. 10:29) Érted dobog
  • mafi mushkila: Erre én is kíváncsi vagyok, amikor majd meglesz az időgépem, elmegyek megkérdezni :) Akkor csak a... (2021.08.27. 13:03) Mentőkocsi blues

Címkék

Magányos vagány

2013.02.28. 11:42 Holnap Kapitány

Roy Orbison, Joe Melson: Only The Lonely.

Orbisonra ma a rock and roll ikonjaként tekintünk. Életében is nagy sikereket aratott, de sokszorta több hányattatás jutott neki osztályrészül... Ő volt az a zenész, akiről soha sem lehetett tudni, meddig tart személyes története, és hol kezdődik a színpadi szerep. Balladái mögött olyan ember húzódott meg, aki motorkerékár-balesetben elvesztette a feleségét, majd pár évvel később lakástűzben két gyermekét is. A hatvanas évekbeli sikereit követő évtizedekben elsüllyedt a muzsikusi pályán, és csak 1987-ben bukkant fel újra. 1988 végén, egy újabb valószínű sikerkorszak küszöbén szívrohamban halt meg. 52 éves volt.

Ez a dala, amivel 1960-ban berobbant, egyszerre árulkodik szerzői-előadói zsenialitásáról, és látszik megelőlegezni tragikus életútját. 

Magányos vagány

Dam-dam-dam...
Magányos vagány
Magányos vagány

Magányos vagány
Aki gitárhúrba csap
Magányos vagány
De ezt ő tudja csak

  Mindig baloldalt
  Dobog a szív
  És mindig vesztes
  Csatába hív

  Magányos vagány
  Melléknyúltál
  Úgy ám
  Magányos vagány

Dam-dam-dam...
Magányos vagány
Magányos vagány

Magányos vagány
Tudom, elszáll, mégis fáj
Magányos vagány
Ha egy illat megtalál

  Lesz majd egy új nap
  Lesz folytatás
  Talán már holnap
  Valaki más - zúzza majd szét
  Hangokba rejtett szíved
  Magányos vagány

Dam-dam-dam...

Eredeti szöveg.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveyouso.blog.hu/api/trackback/id/tr795109748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estrella_ 2013.02.28. 17:06:41

Ez tényleg egy szívfájdítóan szép dal, nagyon szeretem. És nem is tudtam, hogy Orbisonnak micsoda tragédiák történtek az életében, azon pedig külön megdöbbentem, hogy 52 volt, amikor meghalt. Sokkal idősebbnek gondoltam a képei alapján, mondjuk így már értem, miért.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.03.01. 09:27:58

@estrella_: valamiképpen az ő története is arról szól számomra, hogy a költői tehetség mennyire veszélyeztetett. :( Tényleg csodálatos dalokat alkotott, amiket azóta is próbálnak megfejteni:
en.wikipedia.org/wiki/Roy_Orbison#Song_structures
süti beállítások módosítása